Octomore 12.3 is single vintage, single field, single malt. Opgegroeid in Church Field op Octomore Farm door vriend en boer James Brown, is deze op Islay geteelde gerst druppelsgewijs gedistilleerd door onze hoge stills met smalle hals op slechts twee mijl van waar het werd verbouwd. Deze door het terroir gedreven geest zou twee afzonderlijke reizen maken voordat hij werd gecombineerd; 75% werd afgevuld in ex-Amerikaanse whiskyvaten, terwijl de resterende 25% vijf jaar heeft gerijpt in echte Pedro Ximenez Solera-vaten van de bodega Fernando de Castilla in Jerez. Deze gerstgeest van Islay ademt langzaam en delicaat gedurende vijf jaar, zijn zoute citrus-mariene noot als gevolg van de plaats waar de gerst werd verbouwd en onze pakhuizen dicht bij de zee. De Pedro Ximenez-vaten dragen zoete tonen van gedroogd fruit bij die de rijke droge turfrook van Octomore benadrukken.
Alcoholpercentage: | 62.1% |
Inhoud: | 700ml |
Gebotteld in: | |
Fles Code: | |
Batch: | |
Aantal exemplaren: |