Cantillon Gueuze 100% Lambic Bio

Mengeling van Lambik van verschillende leeftijden. Bier met een zurige, fruitige smaak, delicate aroma’s van hout, lange afdronk.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€6,49
Incl. btw

Bij Cantillon noemen we de Lambik « jong » als hij één jaar gerijpt heeft. Na drie jaar is het bier volledig uitgerijpt. In het jonge bier zitten de natuurlijke suikers die noodzakelijk zijn voor de tweede gisting op fles. Het drie jaar oude bier zorgt van zijn kant voor het fijne boeket.

Geuze is een complexe mengeling van Lambik met verschillende smaken en van verschillende leeftijden, die rijpt op houten vaten. Proeven is daarbij de hoofdtaak van de brouwer. Hij zal Lambik moeten proeven uit een tiental vaten, waarvan hij er uiteindelijk vijf of zes zal uitkiezen. Zo maken we onze Geuze 100% Lambik, die bewijst hoe bijzonder de bieren van brouwerij Cantillon wel zijn. Elke keer als we brouwen zal de smaak van de Geuze immers verschillen. Met ons volledig natuurlijk fabricageprocédé kunnen we geen “standaardproduct” maken.

De flessen liggen plat in de kelder en blijven er gemiddeld een jaar, zodat de suikers omgezet kunnen worden in koolzuurgas (tweede gisting op fles). De verzadiging van het bier gebeurt traag en volledig natuurlijk. Zodra de Lambik begint te bruisen, spreken we van Geuze.

Alcoholpercentage: 5,5%
Inhoud: 375/750ml
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »