Compass Box Magic Cask

Compass Box heeft Magic Cask Whisky gelanceerd. De nieuwe limited edition blended malt Scotch van de onafhankelijke bottelaar laat zien hoe "één vat in een mix van velen de aanraking van magie kan bieden die het hele arrangement in staat stelt om te zinge
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner

€184,99 €174,99

Incl. btw

Compass Box heeft Magic Cask Whisky gelanceerd. De nieuwe limited edition blended malt Scotch van de onafhankelijke bottelaar laat zien hoe "één vat in een mix van velen de aanraking van magie kan bieden die het hele arrangement in staat stelt om te zingen", legt Compass Box-oprichter en whiskymaker John Glaser uit.

Terug in 2016, Compass Box opnieuw pijnigde haar een jaar oude mout geest in eerste-fill oloroso Sherry-gekruide vaten. In 2019 merkte het in Londen gevestigde bedrijf op dat een enkel vat "zo overtuigend" bleek dat ze er verder mee wilden experimenteren. Die experimenten hebben geleid tot de tweede Compass Box Magic Cask Whisky.

"We maakten voor het eerst gebruik van dit fenomeen in 2006 toen een experimentele whisky, afgewerkt in een ex-Madeira barrique, leidde tot de limited edition botteling die we Magic Cask noemden," legt Glaser uit. "We zijn verheugd om weer met u te kunnen delen de magische invloed een uitzonderlijke vat - een Sherry-gekruide vat in dit geval - kan hebben op een recept."

Gebotteld op 46% ABV, de nieuwe Whisky biedt aroma's van marmelade en chai thee kruiden, met hints van pruim. Rijpe dessert appels domineren de weelderige gehemelte, ondersteund door een eikenrijkheid, terwijl smaken van toffee en cacaopoeder worden ook opgeroepen.

"We hebben al enige tijd monsters van whisky van de verloren Imperial Distillery in onze mengkamer", merkte Whiskymaker James Saxon op. "Gerijpt in de eerste-fill Bourbon vaten, de geest is vol met fruit en vanille noten en vertoont een mooie tong-vastklampen textuur.

"Het vinden van het juiste project en de begeleiding van dit pakket single malt bleek echter een uitdaging. Toen ontdekten we vorig jaar #2 van vaten onder monsters uit ons Sherry-vatrijpingsexperiment uit 2016. Vol tot de rand met kersenfruit en cederkruid karakter, het was een opmerkelijk vroegrijpe whisky. In combinatie met het pakket van de verloren distilleerderij creëerde het een uitzonderlijk rijke en gelaagde blended malt Scotch whisky."

Slechts 5.538 flessen zijn ingesteld om ter beschikking worden gesteld.

Alcoholpercentage: 46%
Inhoud: 700ml
Gebotteld in: 2020
Batch:
Aantal exemplaren: 5538
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »