Mars Shinshu Komagatake 2014-2020 # 1790 For The Netherlands

Mars Shinshu Komagatake 2014-2020 # 1790 For The Netherlands
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, morgen in huis!
product-banner
€199,99
Incl. btw

Over dit product

 

Samen met de Mars Distillery in Japan heeft De Monnik Dranken een prachtige single cask botteling geselecteerd, exclusief voor de Nederlandse markt. De whisky is in 2014 gedistilleerd op de Shinshu distilleerderij en heeft hier vervolgens 6 jaar gerijpt op first fill bourbon vaten.

De Shinshu Distillery van Mars is opgericht in 1985 en is Japans hoogst gelegen distilleerderij, gelegen op 798 meter boven zeeniveau. Het ligt in het plaatsje Miyata, aan de rand van wat men de Japanse Alpen noemt en aan de voet van de berg Komagatake – waarna alle single malt wordt vernoemd welke hier wordt gedistilleerd.

De uitzonderlijke ligging biedt de mogelijkheid tot het distilleren van een werkelijk unieke whisky. De extreme klimaat condities beïnvloeden de smaak van de whisky en vertraagd de rijping. ’s Winters kan het hier -15 graden worden, terwijl de temperatuur zomers kan oplopen tot 33 graden. Opmerkelijk is dat er alleen whisky wordt geproduceerd tijdens de wintermaanden. De distilleerderij profiteert daarnaast van zeer puur bronwater, dat eeuwenlang door de bergen is gefilterd.

Proefnotities:
Kleur: Strogeel
Neus: Prachtige fijne en vriendelijke aroma’s. Tonen van vanille, orchidee, appel en peer.
Smaak: Lichte zoete tonen van honing en karamel. Lichte kruidigheid vanwege de houtrijping op Bourbon vaten. Licht romig mondgevoel.
Afdronk: Elegant, zuiver en verfijnd.

 

 

In Japan wordt al bijna een eeuw lang whisky gemaakt. De heren Masataka Taketsuru en Shinjiro Torii worden gezien als de grondleggers van de Japanse whiskyindustrie. In opdracht van de Japanse overheid brachten zij begin vorige eeuw een werkbezoek aan Schotland. Hier maakten zij zich de kunst van het distilleren meester. Deze kennis namen zij mee naar Japan om hier vervolgens op dezelfde wijze als in Schotland, whisky te produceren.

Japan behoort samen met Schotland, Ierland, Amerika en Canada tot de grote ('Big Five') whiskyproducerende landen. In de beginperiode werden voornamelijk grote hoeveelheden blended whisky's gemaakt. Tegenwoordig staat Japan vooral bekend om de uitstekende kwaliteit van de whisky's. Het is niet voor niets dat Japan hoge ogen gooit op de bekende internationale whisky competities. Op dit moment telt Japan elf werkende distilleerderijen. De meeste hiervan zijn te vinden op het hoofdeiland van Japan: Honshu. De Mars Shinshu Distillery is daar één van.

Bij de Mars Shinshu Distillery wordt alleen in de wintermaanden whisky geproduceerd. Hierdoor is de oplage beperkt en richtte men zich volledig op de Japanse whiskymarkt. Door de toenemende populariteit van Japanse whisky's in met name Europa en Amerika wordt Mars whisky nu ook naar het buitenland geëxporteerd

Alcoholpercentage: 61%
Inhoud: 70cl
Gebotteld in: 2020
Batch:
Aantal exemplaren: