Túath The Irish Whiskey Glass

Met het oog op de opkomende markt voor Ierse whiskey is het tijd om ook een écht Iers proefglas te introduceren. Wij hebben de mogelijkheid gekregen dit eerste Ierse whiskeyglas naar Nederland te mogen halen! Het nieuwe glas is zo gevormd dat het de sm
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€9,99
Incl. btw

Met het oog op de opkomende markt voor Ierse whiskey is het tijd om ook een écht Iers proefglas te introduceren. Wij hebben de mogelijkheid gekregen dit eerste Ierse whiskeyglas naar Nederland te mogen halen!

Het nieuwe glas is zo gevormd dat het de smaken en aroma’s van whisk(e)y perfect tot zijn recht laat komen. Voor het ontwerp van de voet van het glas heeft men zich laten inspireren door de iconische vorm van het Ierse eiland Skellig Michael (deze locatie is ook gebruikt voor de opnames van twee Star Wars films).

Als je over The Túath praat gaat het over emotie, maar ook over technische details van het glas. Saai. Maar hier toch de details…

Aroma is een zeer belangrijk onderdeel van de ervaring van een whisk(e)y. De conische vorm van The Túath concentreert de dampen, terwijl de iets bredere opening en de uitlopende bovenkant meer van de alcoholische dampen naar buiten laten stromen, zodat u het midden van het glas kunt gebruiken voor de reuk, zonder meteen de geur ‘kapot’ te maken door de alcoholdampen. De whisk(e)y kan zo zijn verborgen aroma’s en smaken uiten.

Masterblenders gebruiken graag een glas met een steel of voet om goed te kunnen kijken naar de kleur van de spirit zonder dat het zicht wordt vertroebeld door vingerafdrukken op het glas. The Túath heeft hier rekening mee gehouden door het ontwerp van het iconische voetje, waardoor je de inhoud zachtjes kunt laten kolken, goed kunt kijken en perfect kunt ruiken.

 

Het voetje biedt tevens een fijne plek voor de duim. Zowel voor links- als rechtshandige personen. De vorm van het glas zorgt er verder voor dat je bij het proeven niet heel ver met je hoofd naar achteren hoeft te leunen.
De fijne rand van het glas laat bij het proeven de alcoholdamp uit de mond ontsnappen, waardoor de smaak van de drank sterk wordt verbeterd. Zoals ze bij The Túath zeggen: de proefervaring wordt een drankervaring.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »