Viña Tarapacá Tarapacà+

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, morgen in huis!
product-banner
€14,95
Incl. btw
Chef oenoloog Segio Correa en Cristian Molina zijn dit Bio-project gestart. Ze hadden een bijzondere combinatie van druiven voor ogen.
De organisch verbouwde druiven Cabernet Franc, Shiraz en Merlot groeien in gescheiden wijngaarden aan de voet van de berg in de Maipo vallei. Het is een gebiedje met een beschermd ecosysteem (omgeven door heuvels) waardoor biologische teelt kan worden toegepast, dat wil zeggen, geen bestrijdingsmiddelen of chemische producten. De druiven worden met de hand geoogst op het moment dat ze perfect rijp zijn. De druiven worden apart gevinifieerd in kleine cuves en na bijna 1 jaar word de assemblage gemaakt. 
Een deel van de opbrengst van deze wijn is bestemd om milieu educatie in Latijns Amerika te ondersteunen.

Drinken bij: Volle wijn, spannend,in elke slok is weer iets anders te ontdekken. Erg lekker bij de maaltijd maar ook heerlijk voor bij de openhaard en een goed gesprek.

Proefnotitie: Diep rode kleur, verleidelijk vol aroma van geurige woudbloemen zwarte kersen en bessen en kruidige tonen. Een perfecte balans tussen zachte aangename tannines en de typische Chileense Fruitexplosie, uitgesproken rond. Toch komt deze wijn niet zo 'zoet' over als andere topwijnen uit Chili maar wel fris en complex. Een spannend glas.
Alcoholpercentage: 14,5%
Inhoud: 75cl