William Fevre Chablis Grand Cru Valmur 2019

William Fèvre bezit in Valmur 1,15 hectare van de totale 10,5 die de Grand Cru telt. Valmur heeft de vorm van een amfitheater en heeft een zuidelijke en zuidwestelijke expositie. Door deze bijzondere vorm geniet de wijngaard van veel zon. De wijngaard lig
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€89,99
Incl. btw

William Fèvre bezit in Valmur 1,15 hectare van de totale 10,5 die de Grand Cru telt. Valmur heeft de vorm van een amfitheater en heeft een zuidelijke en zuidwestelijke expositie. Door deze bijzondere vorm geniet de wijngaard van veel zon. De wijngaard ligt op Kimmeridge mergel en kalksteen waardoor de wijnen een minerale expressie hebben. De Chablis Grand Cru Valmur heeft een opmerkelijke frisheid en imponeert dankzij zijn charmante fruitigheid, mond vullende structuur en verrassende elegantie.

Denk aan aroma's van appel, witte perzik en bloesem. Serveer deze wijn bij vis, schaal- en schelpdieren of andere zeevruchten zoals kaviaar of oesters. Ook de combinatie met gevogelte is zeer aan te raden. Serveer op 12-14°C. In de Grand Cru Valmur groeien al sinds 1233 wijnstokken. De naam heeft twee mogelijke oorsprongen. Ofwel komt hij van 'vallée aux meures' (vallei van de bramen), of van 'meurs' (muren) die men hier vroeger bouwde om het eigendom af te bakenen.

Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 750ml
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »