Deze historische vintage uit 1988 is nooit opnieuw in het vat gezet. Het heeft meer dan 30 jaar gerijpt in onze magazijnen in hetzelfde hout waarin het oorspronkelijk werd gevuld - bijgevulde bourbon en, ongewoon, zeldzame hervulde squat hogsheads. De sub
"Brook-Laddie" (het Gaelic voor een 'verhoogd strand') is in privébezit en wordt met passie gerund door echte ambachtslieden op het eiland Islay aan de westkust. Gebouwd in 1881, wordt veel van de originele Victoriaanse machines nog steeds gebruikt.
Lich
8.1 Bruichladdich 2010 Islay Barley 1e vulling Jurançon Barrique, 13 jaar oud, 59,2%
Deze whisky, gedistilleerd op 16 september 2010, heeft zijn hele leven van 13 jaar gerijpt in vat nr. 2302, waarbij de rijping plaatsvond in een 1e vulling Jurançon-barr
In een tijdperk waarin efficiëntie werd gepromoot boven kwaliteit, werd onze distilleerderij als onherstelbaar ouderwets beschouwd. De single malt die vóór onze sluiting in 1994 werd geproduceerd, staat nu gelijk aan minder dan 1% van alle 'pre-renaissanc
De raadselachtige kunsten van de distilleerder zijn gehuld in magere feiten. Er zijn duistere geheimen binnenin en alleen het markeren van het verstrijken van de tijd geeft onvoldoende gewicht. Door deze belaste handen gaan grote eiken en standvastige pri
8.3 oktober 2013 1e vulling Bourbon Barrel, 107ppm, 10 jaar oud, 62,4%
Deze whisky, gedistilleerd op 28 maart 2013, heeft zijn hele leven van 10 jaar gerijpt in vat nr. 1871, waarbij de rijping plaatsvond in een 1e vulling Bourbonvat van een onbekende Am
De Octomore 14.1 vormt de basis van de 14de jaarlijkse Octomore editie. De 14.1 heeft vijf jaar gerijpt in first fill ex-Amerikaanse whiskeyvaten. Je ruikt gerookte vanille en zoete karamel. In de mond komen heldere citrus, rook en een duidelijke minerali
8.2 Port Charlotte 2011 1e vulling Bourbon Barrel, 12 jaar oud, 60,9%
Deze whisky, gedistilleerd op 5 juni 2011, heeft zijn hele leven van 12 jaar gerijpt in vat nr. 2124, waarbij de rijping plaatsvond in een Bourbonvat met eerste vulling van een onbeken
De complexiteit van deze Port Charlotte SC:01 2012 verlegt de grenzen van Islay single malt zoals je die kent. De twee grootste obsessies van onze distilleerderij, het is een onberispelijke herkomst en hoogwaardig Frans eikenhout.
De familie Rose cultiveert sinds 1912 de Mid Coul-boerderij in het noorden van Schotland. De biologische gerst die ze verbouwen, is gebaseerd op de revolutionaire oude ideeën van onze voorouders, landbouw zonder het gebruik van kunstmest en pesticiden. Ze