Begin april opening van het aspergeseizoen: witte goud van de groenten

  • Geplaatst op
  • Door Maud Veldkamp

Drink hierbij de speciale Cuvée des Asperges van Gustave Lorentz uit de Elzas

 

Het is bijna zover, de lente is begonnen, gele narcissen staan in bloei en overal ontspruiten groene knoppen aan de bomen. Donderdag 5 april 2018 is de officiële opening van het aspergeseizoen. Het witte goud of koningin van de groenten worden asperges vaak genoemd. Niet voor niets. Al in de oudheid werden door de Grieken, Romeinen en Chinezen de asperges omschreven als geneeskrachtig kruid vanwege zijn vitamines en mineralen.

 

De Cuvée des Asperges van Gustave Lorentz is gemaakt van de romige pinot blanc en frisse pinot auxerrois. De druiven komen van de kalkhoudende kleigrond rond het plaatsje Bergheim in de Elzas. De wijn is heerlijk opwekkend met een stuivend bouquet van fris wit fruit. Asperges zijn delicate groenten met een licht bittertje op de achtergrond. De minerale tonen uit deze wijn combineren bij uitstek geweldig bij asperges omdat ze de bittere tonen verzachten.

 

De klassieke aspergebereiding met gekookte aardappeltjes, botersaus, wat citroensap en nootmuskaat gaat perfect samen met de romige pinot blanc en frisse auxerrois. Dat is pas écht smullen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »