Claxton's Dalswinton Series Teaninich 45-Years-Old 1975 Single Malt Scotch Whisky

Teaninich, een van de eerdere legale distilleerderijen, werd in 1817 gebouwd door kapitein Hugo Munro. De distilleerderij werd vervolgens in 1831 verkocht aan zijn jongere broer, John Munro. De distilleerderij werd enkele jaren verhuurd aan verschillende
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€1.199,95
Incl. btw

Teaninich, een van de eerdere legale distilleerderijen, werd in 1817 gebouwd door kapitein Hugo Munro. De distilleerderij werd vervolgens in 1831 verkocht aan zijn jongere broer, John Munro. De distilleerderij werd enkele jaren verhuurd aan verschillende partijen voordat hij in 1904 werd gekocht door Robert Innes Cameron. Na zijn dood verkoopt het landgoed van Cameron de distilleerderij aan Distillers Company Ltd. In de jaren '70 onderging de Teaninich-distilleerderij een aantal renovaties, waaronder een nieuwe distilleerderij met 6 nog steeds bestaande distilleerderij genaamd "Teaninich A Side" en een donkere graanfabriek. Snel vooruit naar 2000 en "A side" is uitgerust met een maischfilter; in 2013 kondigde Diageo een renovatie aan voor een nieuwe distilleerderij die naast de oude distilleerderij was geplaatst om een aparte whisky te produceren.

Dit 45 jaar oude vat is geselecteerd om het beste van de Hooglanden te laten zien vanwege zijn aanzienlijke leeftijdsverklaring en fijne balans van fruit en kruiden, waardoor een complexiteit ontstaat die typisch is voor deze regio.

Alcoholpercentage: 49.3%
Inhoud: 70cl
Gebotteld in:
Fles Code:
Batch:
Aantal exemplaren:
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »