KLIMAAT & TERROIR: Gematigd continentaal klimaat. De bodem van
de wijngaard gelegen in La Morra bestaat uit kalksteen en klei met
een aanzienlijke aanwezigheid van zand.
VINIFICATIE: Na 21 dagen temperatuur gecontroleerde inweking
vindt verdere vergisting op staal plaats. Daarna volgt de rijping van
30 maanden op eikenhouten vaten.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Een volle, geconcentreerde wijn met onder meer
zwart fruit, teer en zoethout. Hij is krachtig met een groot
ontwikkelingspotentieel, maar reeds op jongere leeftijd - vanwege
zijn aangename tanninestructuur - al heel toegankelijk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij groot wild, rood vlees,
bereidingen met paddenstoelen of truffels en harde kazen.
WEETJE: ‘Conteisa’ is Piemontees voor ‘twist’ of ‘geschil’. De naam
refereert aan het dispuut in de dertiende eeuw tussen de gemeentes
La Morra en Barolo over de Cerequio-landerijen die deze plaatsjes
scheiden.
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 75cl |