Gaja Barolo Conteisa 2019

De geschiedenis van wijnhuis Gaja begint in 1859, het jaar waarin Giovanni Gaja, een lokale druiventeler in Barbaresco, Piemonte, een wijnbedrijfje onder zijn eigen naam opricht. Gaja wordt algemeen erkend als één van de meest revolutionaire wijnhuizen
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€399,99
Incl. btw

KLIMAAT & TERROIR: Gematigd continentaal klimaat. De bodem van
de wijngaard gelegen in La Morra bestaat uit kalksteen en klei met
een aanzienlijke aanwezigheid van zand.
VINIFICATIE: Na 21 dagen temperatuur gecontroleerde inweking
vindt verdere vergisting op staal plaats. Daarna volgt de rijping van
30 maanden op eikenhouten vaten.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,50%
GEUR & SMAAK: Een volle, geconcentreerde wijn met onder meer
zwart fruit, teer en zoethout. Hij is krachtig met een groot
ontwikkelingspotentieel, maar reeds op jongere leeftijd - vanwege
zijn aangename tanninestructuur - al heel toegankelijk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij groot wild, rood vlees,
bereidingen met paddenstoelen of truffels en harde kazen.
WEETJE: ‘Conteisa’ is Piemontees voor ‘twist’ of ‘geschil’. De naam
refereert aan het dispuut in de dertiende eeuw tussen de gemeentes
La Morra en Barolo over de Cerequio-landerijen die deze plaatsjes
scheiden.

Alcoholpercentage: 14%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »