KLIMAAT & TERROIR: Gematigd continentaal klimaat. De druiven
zijn afkomstig van de legendarische terroirs La Morra en Serralunga
d'Alba. De bodem is een kalkrijke zandbodem met sporen van
magnesium en mangaan.
VINIFICATIE: De druiven van de verschillende wijngaarden worden
apart geoogst, vergist op roestvrijstalen vaten en 12 maanden in
eikenhouten vaten gelagerd. Daarna vindt het blenden plaats,
gevolgd door nog eens 18 maanden lagering op grote foeders.
DRUIVEN: nebbiolo
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Deze Barolo heeft aroma's van rode bes, cassis,
tabak, mineralen en eikenhouttonen. Daarnaast florale indrukken,
drop en iets van specerijen. De smaak is krachtig en tannineus, maar
verfijnd en met een lange afdronk.
SERVEERSUGGESTIE: Te serveren bij vleesgerechten of bij gerijpte
harde kazen.
WEETJE: De naam verwijst naar de familie Gromis, waarvan de
familie Gaja de wijngaarden heeft gekocht. De wijn is gemaakt van
druiven uit Serralunga d'Alba en La Morra, en sinds de oogst van
2016 ook uit de cru Broglio (Serralunga d'Alba).
Alcoholpercentage: | 14% |
Inhoud: | 70cl |