Bimber

Bimber Distillery is opgericht door whiskyliefhebbers, met een missie om een hoogwaardige single malt whisky met karakter te produceren, met behulp van traditionele methoden die tegenwoordig nog maar zelden worden gezien.

De reis begint op de eigen Bimber boerderij, waar 100% van Bimber’s gerst wordt verbouwd. Het wordt dan traditioneel gemout, met de hand gepureerd en zeven dagen lang langzaam gefermenteerd in houten washbacks die met de hand zijn gemaakt in Bimber’s eigen kuiperij. We gebruiken direct vuur om kleine koperen potstills te verwarmen en de new make spirit te rijpen in met de hand geselecteerde vaten. Ten slotte wordt de whisky ter plaatse gebotteld in onze distilleerderij. De Bimber Distillery staat voor een handgemaakte benadering van whiskyproductie waarin traditionele methoden, expertise en een absolute toewijding aan kwaliteit op gepassioneerde wijze centraal staan.

Bimber
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »