Glenglassaugh

De Glenglassaugh Distillery werd opgericht in 1875 door een lokale handelaar genaamd James Moir en is gelegen aan de kust in de oostelijke regio Highland, vlakbij het prachtige Sandend Bay. De distilleerderij heeft een aantal van de meest spectaculaire uitzichten in Schotland. 
Nadat de distilleerderij in 1960 volledig werd herbouwd, produceerde ze tot 1986 continu whisky, daarna stond de productie even stil, tot een groep investeerders de disitilleerderij kochten en in 2008 de productie weer opstartten. 

In 2012 werden, na meer dan twee decennia, met de introductie van de "Revival" en de "Evolution, de eerste single malts weer geproduceerd in de distilleerderij. 
Glenglassaugh whisky wordt volgens traditionele distilleermethodes en met de beste kwaliteit Schotse gerst geproduceerd. Hoewel veel distilleerderijen in hoge mate geautomatiseerd zijn, is het whiskymaken bij GlenGlassaugh nog steeds een ambacht, dat wordt uitgevoerd door een klein, hoogopgeleid team, dat zich wijdt aan het creeren van een product met de hoogste kwaliteit. Alleen de beste vaten worden geselecteerd om de kostbare drank langzaam te laten rijpen in de magazijnen aan de kust. 
In 2013, heeft The BenRiach Distillery Company de Glenglassaugh Distillery aangekocht.
Glenglassaugh
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »