Hair of the Dog

Geen haar in je bier; de naam van deze Amerikaanse brouwerij slaat op de Engelse uitdrukking ‘I’m drinking the hair of the dog that bit me’, die je gebruikt als je een alcoholische versnapering drinkt om van je kater af te komen.
Wij zijn erg content met Hair of the Dog in ons assortiment: als een van de weinigen in Nederland, misschien zelfs het enige verkooppunt. En deze bieren zijn al-tijd perfect, proef zelf maar…

Familiebrouwerij
Hair of the Dog Brewing Company is een familiebrouwerij die werd opgericht in 1993 in Portland, Oregon. Ze produceren meer dan 600 vaten bier per jaar en bottelen ongeveer 5000 kisten per jaar. De rest van hun bier wordt geserveerd in de proeverij, bij een paar selecte punten in Oregon en nog minder daarbuiten (wij!).

Uniek
Kenmerkend voor Hair of the Dog is creativiteit en originaliteit; elk bier heeft zijn eigen, unieke identiteit. “Zoals de mensen die ons hebben geïnspireerd voor het bier”,aldus HotD.
Ze zijn er trots op een van de eerste brouwerijen in Amerika te zijn die zich specialiseerde in de productie van bieren met een hoog alcoholpercentage. Ook experimenteren ze graag met barrel aging: momenteel heeft de brouwerij 180 eiken vaten die worden gebruikt om bier te rijpen, van 6 maanden tot 8 jaar.

Lokaal
Ze werken graag met lokale producten en 99% van hun ingrediënten halen ze bovendien in een straal van 500 kilometer rond de brouwerij wordt geproduceerd. Hun biologische pilsenermout  is van Gambrinus Malting in British Columbia, het water komt zuiver uit het Cascade-gebergte, hop wordt verbouwd in Oregon en Washington en hun flessen en labels worden gemaakt in Portland.
De originele brouwapparatuur is gerecycled uit andere industrieën en is nog steeds in gebruik. Na het brouwen worden alle ingrediënten door een lokale boer voor veevoer gebruikt.

Zeldzaam
De bieren van Hair of the Dog zijn door hoge invoerkosten wat aan de prijs, maar je weet in ieder geval zeker dat je iets goeds in handen hebt. En wat is trouwens aan de prijs, als je bedenkt dat ze ooit een zeer zeldzaam bier van 19 jaar oud hebben gemaakt. Aan deze Barleywine genaamd Dave zat een prijskaartje van maar liefst $2000…

Hair of the Dog
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »