Nc'nean

Kenmerkend voor de werkwijze van dit Nc'nean whisky is dat ze biologisch geproduceerde whisky uitbrengen die met gerst uit Schotland wordt gemaakt. Alles in het productieproces draait om duurzaamheid; zo draait de distilleerderij op duurzame energie, gebruiken ze 100% gerecycled glas en kijken ze binnen het gehele productieproces naar hoe zij hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk kunnen houden.

Qua ingrediënten gebruiken ze uiteraard gerst, gist en water voor de productie van hun whisky, gezien dit de wettelijke vereiste ingrediënten hiervoor zijn. Wel werken ze met verschillende gerstsoorten waarvan de ene een traditionele gerstsoort is die distillateurs vaker gebruiken, terwijl de ander een fruitige en meer experimentele variant is. Dit geeft de whisky z'n smaakvolle en fruitige karakteristieken mee. Een leuk detail is dat ze hun new make spirit grotendeels op een mix van wijn- en bourbonvaten laten rijpen.

Nc'nean
Lees meer
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »