Plantation Rum Single Casks zijn gelimiteerde eenmalige releases van "haute couture" rum. Eerst gerijpt in bourbonvaten in een tropisch klimaat, worden ze vervolgens over zee verscheept om verder te rijpen in Frans eiken Ferrand-vaten in het zuidwesten va
Plantation Rum Single Casks zijn gelimiteerde eenmalige releases van "haute couture" rum. Eerst gerijpt in bourbonvaten in een tropisch klimaat, worden ze vervolgens over zee verscheept om verder te rijpen in Frans eiken Ferrand-vaten in het zuidwesten va
Neus: Zeer intens, het begint met custard en geflambeerde banaan, gevolgd door aroma's van perzik, hazelnoot en kweepeer met wat zeewier. Het evolueert dan naar marsepein en sinaasappel.
Smaak : Zeer tropisch, zacht rokerig en fris, meestal op passievr
Dit is een melasse-rum, gedistilleerd in 2007 in de pot- en column stills van de West Indies Rum-distilleerderij. De spirit onderging vervolgens een tropische rijping van 2 jaar in bourbonvaten, gevolgd door een verdere rijping van 14 jaar in Cognacvaten
In de kenmerkende dubbele verouderingstechniek van Plantation Rum rijpte deze unieke expressie 8 jaar in Venezuela, vervolgens over zee verscheept naar het zuidwesten van Frankrijk, waar hij nog eens 4 jaar rijpte in Frans eikenhouten Ferrand-vaten.
Deze Guyana 2007 combineert op meesterlijke wijze de uitbundigheid van de unieke Port Mourant dubbele houten pot still met de elegantie van een koperen kolom still, wat resulteert in een zware, diep gestructureerde rum met donkere chocolade en aardse tone
Australië produceert al bijna 150 jaar suikerriet sap en verdient zijn plaats in de wereld van rum. Gedestilleerd in potstills, heeft de grote aromatische complexiteit van Plantation Australia 2007 zijn persoonlijkheid te danken aan de specifieke gisten d
Plantation Single Cask runs zijn gelimiteerde releases van double-aged haute couture rum. Alle rums van de plantage rijpen in een tweetraps verouderingsproces, beginnend in de tropen waar ze rijpen in Bourbon-vaten, en vervolgens in Frankrijk om te rijpen
Deze uitzonderlijke en goed gestructureerde rum combineert een elegant profiel met complexiteit en intensiteit. De extra lange rijpingstijd op de Fiji-eilanden brengt het fruitige profiel naar voren. Een perfecte inkapseling van de weelderige eilanden van
Al meer dan 30 jaar heeft Plantation Rum Master Blender Alexandre Gabriel de wereld van rum en zijn verschillende terroirs verkend op zoek naar de beste vaten. Gepassioneerd door de geschiedenis, het erfgoed en de specifieke productiemethoden van elk rump
Neus: Fruitig op peer, mandarijnjam, grapefruitschil en gedroogde abrikoos. Kruidige tonen van peper, kruidnagel, kaneel, anijs en pistache met oxidatieve en wijnachtige toetsen van de palo cortado.
Smaak: Goed uitgebalanceerd tussen de rum, eik en de
Neus: Fris en geurig, het begint met fruitige, bloemige en grasachtige tonen van citrus, honing, brem, hop en zwarte bessenknop. Het evolueert vervolgens naar kruidige en houtachtige tonen van vanille, peper, kerrie, buxus en noten.
Voor deze uitmuntende release begon Alexandre Gabriel aan een onverschrokken reis naar de donkere en mysterieuze jungles van Panama. Daar, genesteld tussen het rijke groene gebladerte, ontdekte hij de wonderen van de Don José-distilleerderij. Gesticht op
Plantation Single Cask-rums zijn gelimiteerde releases van dubbel gerijpte Haute Couture-rums. Alle Plantation-rum rijpt in een verouderingsproces in twee fasen, beginnend in de tropen, waar ze rijpen in Bourbonvaten, en vervolgens in Frankrijk om te rijp