Les Preuses is waarschijnlijk ontleend aan het woord “Perreuse” (steen), de naam die werd gegeven aan de oude Romeinse weg die onder de huidige wijngaard liep. Gemaakt voor veroudering dankzij een dichte, compacte, kleirijke grond die rust op een kalkstee
Les Preuses is waarschijnlijk ontleend aan het woord “Perreuse” (steen), de naam die werd gegeven aan de oude Romeinse weg die onder de huidige wijngaard liep. Gemaakt voor veroudering dankzij een dichte, compacte, kleirijke grond die rust op een kalkstee
Dit is de grootste en bekendste Grand Cru; zijn bekendheid is gebaseerd op zijn geschiedenis als een van de eerste wijngaarden van Chablis. De appellatie heeft een zuidelijk aspect met een zeer witte, dichte en diepe kleigrond, rustend op een kalksteenbed
Gestructureerde wijn met een florale neus en intens mineralige, licht rokerige aroma’s. De smaak is vol en rond, maar zeer elegant.Serveer op 12 à 14°C bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauzen
Deze Climat is bijna een uitbreiding van de hellingen waar de Grands Crus groeien, met slechts een klein pad dat ze scheidt. Gelegen direct naast Les Preuses, resulteert de nabijheid van zijn illustere buren in krachtige, minerale wijnen.
De Premier Cru Vaulorent ligt bijna in het verlengde van de hellingen waarop de Grand Cru Les Preuses ligt, met slechts een klein pad dat de twee wijngaarden scheidt. De nabijheid van zijn beroemde buurman resulteert ook in Vaulorent in krachtige, minera
Complexe rijke wijn met florale en fruitige aroma’s. Daarnaast een subtiele kruidigheid en botertonen. Les Clos is een gastronomische begeleider van pure visgerechten, zeevruchten en licht vlees. Fantastisch bij kreeft!
In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit
een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor
de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit
Domaine Willia
Complexe, geconcentreerde wijn met veel mineraliteit en een volle, robuuste structuur. Verfijnde tonen van citrus en bloemen en een ronde smaak.Serveer op 12 à 14°C bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met
Gestructureerde wijn met een florale neus en intens mineralige, licht rokerige aroma’s. De smaak is vol en rond, maar zeer elegant. Serveer op 12 à 14°C bij diverse visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en wit vlees, gegrild of met romige sauze
In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit
een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor
de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit
Domaine Willia
In 1959 oogstte William Fèvre zijn eerste vintage van zijn domein. Afkomstig uit
een familie die zich al 250 jaar met wijnbouw in Chablis bezighield, lag het voor
de hand dat hij zijn eigen wijndomein met 7 hectare begon. Inmiddels bezit
Domaine Willia