Meer informatie over Château Dereszla Tokaji Aszú 6 Puttonyos Klein Flesje
In het hart van de legendarische wijnregio Tokaj-Hegyalja ligt Château Dereszla, opgericht in de 18e eeuw. Tegenwoordig is het een modern wijnbedrijf met een rijke historie. De entree van de historische kelders is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Tokaj staat bekend om zijn zoete Aszú-wijnen, gemaakt van druiven die zijn aangetast door botrytis. Door de beschutting van de Karpaten aan drie zijden kent het gebied een lange, warme herfst met hoge luchtvochtigheid in de nacht—ideale omstandigheden voor botrytis.
Het wijnhuis bezit 60 hectare aan wijngaarden, waarvan de meeste liggen op een smal plateau op 475 meter hoogte. De vulkanische bodem is rijk aan leem en ijzer, wat bijdraagt aan het karakter van de wijn. Naast zoete topwijnen produceert Château Dereszla ook verfijnde droge witte wijnen. De druiven worden met de hand geplukt en vervoerd in kleine manden, “puttonyos” genoemd. De maceratie van de Aszú-druiven vindt plaats in droge witte wijn. Het suikergehalte hangt af van het aantal toegevoegde puttonyos. Hoe meer puttonyos, hoe intenser en zoeter de wijn.
Geur & Smaak
Deze bijzondere dessertwijn heeft complexe aroma’s van honing, bijenwas, abrikoos, kweepeer, exotisch fruit en sinaasappelschil.
| Alcoholpercentage: | 10% |
| Inhoud: | 75cl |