Gaja Barbaresco Sorì San Lorenzo 2015

Sorì San Lorenzo is een op een heuveltop (sorì) gelegen wijngaard die de familie in 1964 kocht van de parochie van Alba in barbaresco. Het perceel kreeg uit respect de naam van de beschermheilige van de plaatselijke kathedraal: San Lorenzo. Deze Langhe Ne
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
Koop 6 voor €499,99 per stuk en bespaar 2%

€509,99
Incl. btw

Sorì San Lorenzo is een op een heuveltop (sorì) gelegen wijngaard die de familie in 1964 kocht van de parochie van Alba in barbaresco. Het perceel kreeg uit respect de naam van de beschermheilige van de plaatselijke kathedraal: San Lorenzo. Deze Langhe Nebbiolo bevat naast nebbiolo 5 procent barbera druiven. De alcoholische gisting vindt plaats in twee fasen: de eerste bij 28ºC en de tweede bij lage temperatuur van 18°C. Daarna gaat de jonge wijn een jaar op barrique, vervolgens een jaar in houten kuipen. Het is de krachtigste en meest complexe wijn van alle solowijngaarden van nebbiolo van Gaja. De San Lorenzo heeft met zijn hoge concentratie fruit, kruidenaroma’s, structuur en mineralen veel tijd nodig om volledig op dronk te komen. Dan zullen de tannines versmolten zijn, de kruidigheid exotisch aandoen en zal de wijn met zijn geweldig lange afdronk een ongeëvenaard plezier schenken.

 

Alcoholpercentage: %
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »