Hart Brothers Glen Keith 10-Years-Old 2013–2023

Glen Keith is een van de jongere distilleerderijen in Schotland en werd pas in 1957 opgericht door de Chivas Brothers. Het is gelegen in het prachtige stadje Keith in Speyside, binnen gezichtsafstand van Strathisla, de oudste distilleerderij in Schotland.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€84,99
Incl. btw

Glen Keith is een van de jongere distilleerderijen in Schotland en werd pas in 1957 opgericht door de Chivas Brothers. Het is gelegen in het prachtige stadje Keith in Speyside, binnen gezichtsafstand van Strathisla, de oudste distilleerderij in Schotland. Hoewel de distilleerderij nog niet zo lang actief is, vooral naar de maatstaven van de single malt distilleerderij, is haar geschiedenis veelzeggend, vol innovatie en experiment. In de jaren zeventig, na een succesvol eerste decennium van productie, breidde de distilleerderij zich uit van twee stills naar vijf. Deze stills waren de eerste die in Schotland op gas werden gestookt. In 1983 werd een zesde still geïnstalleerd, waarmee de reeks stills die nog steeds worden gebruikt, werd voltooid. In 1999 werd de distilleerderij stilgelegd. Het lag ruim tien jaar stil, totdat in 2012 een grootschalige renovatie begon. In 2013 werd het heropend, waarbij de productiecapaciteit toenam van 3,5 miljoen liter naar 6 miljoen liter. Het merendeel van de single malt die op de locatie wordt geproduceerd, wordt nog steeds gebruikt in de blends van Chivas Brothers, hoewel Chivas zelf is overgenomen door Pernod Ricard.

Alcoholpercentage: 56.6%
Inhoud: 70cl
Gebotteld in: August 2023
Fles Code:
Batch:
Aantal exemplaren:
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »