Salon Champagne Le Mesnil Blanc de Blancs Brut 2013

Salon Le Mesnil een bruisende wijn uit de Champagne in Frankrijk gemaakt van de druiven Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir.
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€1.399,99
Incl. btw

Een legendarische wijn - een die sprankelt.

Salon is een unieke champagne. Gedefinieerd door zijn bijzonderheid sinds het allereerste begin, is deze uitzonderlijke wijn de champagne van één enkel terroir: de Côte des Blancs ; een enkele cru: Le Mesnil-sur-Oger ; een enkele druivensoort: Chardonnay ; een enkel jaar: dat van een grote vintage; en van één man: Eugène-Aimé Salon .

De bedoeling van Aimé Eugène Salon was om vanaf het begin een mythische wijn te maken: één jaargang, één perceel, één cru en één druif uit één dorp, met name Mesnil-sur-Oger. 

De druiven voor de champagne zijn afkomstig van 'Le jardin de Salon', een wijngaard van een hectare en van negentien andere percelen in Mesnil-sur-Oger, allemaal minutieus geselecteerd door Eugène Aimé Salon himself. Hij bewaart zijn wijnen minstens tien jaar op latten in de kelder.

In 1911 produceert hij zijn eerste millésimé van de jaargang 1905. De champagne is enkel bedoeld voor vrienden en het restaurant Maxim's in Parijs.

Wanneer Aimé Salon overlijdt in 1943 wordt hij door zijn achterneef opgevolgd. Het huis blijft tot 1963 een familiaal karakter behouden.

In 1988 neemt de groep Laurent-Perrier het huis Salon en diens naburige specialist in chardonnay, het huis Delamotte, over. Vandaag de dag wordt deze groep geleid door Didier Depond en Michel Fauconnet, chef de cave en productiedirecteur van Laurent-Perrier.

In de 20ste eeuw werden er slechts 37 millésimés gemaakt, hetgeen zeer ongebruikelijk is. In de 21ste eeuw zijn er zeven millésimés gemaakt, nl 2002, 2004, 2006, 2007, de nu al legendarische 2008, 2012 en de recentste 2013.

Alcoholpercentage: 12%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »