KLIMAAT & TERROIR: Warme zomers en relatief milde winters. De
bodems bestaan uit een dunne kalklaag, keien, klei en zand.
VINIFICATIE: De druiven worden vergist in temperatuur
gecontroleerde roestvrijstalen tanks. Na een tweede gisting van
circa 10 dagen op de gedroogde druivenschillen van de cabernet
sauvignon rijpt de wijn 1 jaar in eikenhouten vaten van 500 liter.
DRUIVEN: corvina, corvinone, rondinella, cabernet sauvignon
ALCOHOL PERCENTAGE: 14,00%
GEUR & SMAAK: Robijnrode wijn met paarse reflecties en aroma’s
van kersen, bosbessen, gekonfijt rood fruit en specerijen als zwarte
peper, zoethout, cacao en tabak. De smaak is vol, zacht en warm met
een fluwelen structuur.
SERVEERSUGGESTIE: Serveer op 14 à 16 graden Celsius bij pasta of
risotto met truffel, paddenstoelen en sauzen op basis van vlees, bij
gegrild rood of varkensvlees en bij rijpe kazen.
| Alcoholpercentage: | 14% |
| Inhoud: | 75cl |