Château Mouton Rothschild 2021

Château Mouton Rothschild 2021 is een Pauillac wijn die wordt gemaakt van een wijngaard van 90 hectare ten noordwesten van Bordeaux in de Médoc. De wijnstokken staan aangeplant op kiezelachtige bodems die warmte vasthouden en 's nachts weer afgeven, wat d
Beschikbaarheid:
Op voorraad
product-banner
€799,99
Incl. btw

Het is één van de bekendste wijnhuizen van Bordeaux, zo niet ter wereld: Château Mouton-Rothschild. Het huis kent een rijke geschiedenis die zijn oorsprong vindt in 1853 als Baron Nathaniel de Rothschild Château Brane-Mouton koopt. Vanaf dat moment draagt het Château in het hart van de Médoc de naam ‘Château Mouton Rothschild’.

Van generatie op generatie wordt het Château doorgegeven. Het is uiteindelijk Baron Philippe de Rothschild die in 1924 besluit af te stappen van het verkopen van de wijnvaten aan zogeheten ‘négociants’. Vanaf dat moment wordt de wijn op het domein gebotteld. In 1973 wordt Château Mouton-Rothschild na een lange strijd en bij hoge uitzondering alsnog opgenomen als Premier Cru Classé in de classificatie van 1855. En terecht, als je het ons vraagt.

Vandaag de dag staat Mouton-Rothschild – naast hun naam en hoge kwaliteitswijn – bekend om de opvallende etiketten die elk jaar in samenwerking met een andere bekende artiest of kunstenaar ontworpen worden. Dit fenomeen vindt zijn oorsprong in 1945, waarbij het einde van de tweede wereldoorlog werd gevierd met een speciaal etiket. Ontworpen door artiest Philippe Julian, prijkte op dit eerste speciaal ontworpen etiket in 1945 groot de letter V, die symbool stond voor ‘Victoire’ (overwinning).

Het domein is sinds 2014 in handen van de derde generatie Rothschilds. Naast de grote Cuvée ‘Château Mouton Rothschild’ maakt het huis ook een tweede wijn ‘Le petit Mouton de Mouton Rothschild’ en een witte wijn: ‘Aile d’Argent’. De wijnen staan bekend als zeer rijk en vol, met een intense fruitigheid, rijpe tannines en aroma’s als koffie, cacao en tabak door het gebruik van 100% nieuwe eikenhouten vaten. Stuk voor stuk zeldzame parels!

Alcoholpercentage: 13%
Inhoud: 75cl
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »