Whiskydudes Strathmill 12-Years-Old 2011

Deze mooie Strathmill, die aanvankelijk tot rust kwam in een navul-hogshead, biedt een prachtig boterachtig aroma in de neus dat doet denken aan versgebakken gebakjes. De geur van Valencia-sinaasappelen en delicate bloemen kan ook worden bespeurd, samen m
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Levertijd:
Vóór 12:00 besteld, dezelfde dag verzonden!
product-banner
€99,99
Incl. btw

Deze mooie Strathmill, die aanvankelijk tot rust kwam in een navul-hogshead, biedt een prachtig boterachtig aroma in de neus dat doet denken aan versgebakken gebakjes. De geur van Valencia-sinaasappelen en delicate bloemen kan ook worden bespeurd, samen met een subtiele hint van peer. Bij het proeven zijn tonen van vers deeg, toffee en donkere bessen onmiddellijk duidelijk, vergezeld van een stroperig mondgevoel dat zowel rijk als bevredigend is. Een subtiel vleugje menthol voegt een verfrissende kwaliteit toe aan de smaak, terwijl een vleugje witte asperges een licht aardse noot geeft aan het algehele profiel. De afdronk is lang en aanhoudend, met een subtiele kruidigheid die doet denken aan vers gemalen witte peper. Het gebruik van verse Tawny Port Quarter-vaten tijdens de laatste 2 jaar van het rijpingsproces is heel duidelijk, wat een subtiele zoetheid en complexiteit toevoegt aan de uiteindelijke whisky, met tonen van verschillende noten, melkchocolade en gedroogd fruit. Deze whisky is een waar genot voor de zintuigen en biedt een complex maar evenwichtig profiel dat zelfs de meest veeleisende drinkers zeker zal bekoren.

 

Wordt na 30 juni verzonden

Alcoholpercentage: 56%
Inhoud: 70cl
Gebotteld in: 06.02.2023
Fles Code:
Batch: 800467A
Aantal exemplaren: 129
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »