Weingut Fehres

Weingut Harald Konrad Fehres

U vindt deze wijnmakerij in het centrum van Brauneberg onder de scheve toren van de Simultankirche, direct aan de uitlopers van de Moezel met uitzicht op de imposante Brauneberger Juffer en Juffer-Sonnenuhr wijngaarden. De wijngaarden van Harald Konrad Fehres bevinden zich hier, evenals op de locaties Brauneberger Mandelgraben, Veldenzer Kirchberg, Bernkasteler Schlossberg en Burgener Hasenläufer.

 

Informatie wijngebied:

De Moezel is het Duitse wijngebied rondom de gelijknamige rivier de Moezel. Hier wordt al sinds de vierde eeuw wijn gemaakt. Rond het jaar 800 was het Karel de Grote die zorgde voor een strenge wetgeving, druivenselectie en een zoektocht naar de beste locaties om druiven aan te planten. De Moezel groeide uit tot een van de grootste, belangrijkste en meest gewaardeerde wijngebieden van Europa. 

Ruim 5000 hectare grond is beplant met de typisch Duitse riesling-druif. Veel wijngaarden zijn op de steile heuvels langs de rivier de Moezel aangeplant. Het klimaat in de Moezel is vrij mild. De regio produceert veel frisse, witte wijnen, met een laag alcoholgehalte. Een goede Moezel is fruitig en bevat veel suiker, zonder al te zoet van smaak te worden.

Weingut Fehres
Lees meer
×

Lekker bij

Incl. btw
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »