Sake

Sake is een Japanse alcoholische drank, die onder andere wordt gemaakt van rijst. Het wordt ook wel rijstwijn of rijstewijn genoemd, hoewel sake geen wijn is. Officieel heet sake gemaakt van rijst in Japan seishu.

Sake
Lees meer

Akishika Aragoshi Nigori

Aragoshi nigori betekent 'grofgeperste troebele'. Het is sake met een hoge concentratie rijstresten op de fles. Het combineert perfect de natuurlijke zoetheid van de rijst met de delicate, verfrissende, droge ondertonen van de sake. Ongepasteuriseerd, ong
Vergelijk

€24,99

Details

Akishika Motoshibori

Voor de hoofdgisting moet de brouwer eerst een starter mash bereiden die bekend staat als de shubo of 'Mother of Sake', die in de volksmond bekend staat als de moto. Deze moto wordt gebruikt om de fermentatie van de 'moromi' of hoofdsake mash op gang te b
Vergelijk

€42,99

Details

Baekhwa Sake 13% 70cl – Koreaanse Rijstwijn

Koreaanse Sake van Lotte Baekhwa Soobok, authentiek Koreaanse aperitief of bij eten drinken.
Vergelijk

€9,95

Details

chokyo 1997

Chōkyū Kijōshu 1997
Japanse oude sake - 100% pure rijstwijn
Slechts één keer gebrouwen in 1997. Bitterzoete kijōshu (port-achtige sake) met diepe karamelsmaak. Te gebruiken als aperitief, digestief of bij elk dessert. Drink op kamertemperatuur. Bewaar d
Vergelijk

€18,99

Details

Eigashima Shuzō Yamatodamashii – Japanese Junmai Sake

Zoetzure sake die de zuurgraad van sake naar ongekende hoogten tilt. Een instapsake voor hardcore natuurwijnliefhebbers? Deze sake, genaamd 'Ancient Japanese Soul', is een reconstructie van een 100 jaar oud merk en maakt gebruik van een middeleeuwse mizum
Vergelijk

€27,99

Details

Gangi Sparkling Junmai 300ML

Yaoshin Shuzō is een sakebrouwerij die in 1877 begon als een sojasaus- en sakebedrijf. Het werd beroemd om zijn Shingiku-label, maar verloor zijn reputatie na de Tweede Wereldoorlog vanwege de afnemende kwaliteit. De eigenaar van de derde generatie probee
Vergelijk

€17,99

Details

Gangi Sparkling Junmai 720ML

Yaoshin Shuzō is een sakebrouwerij die in 1877 begon als een sojasaus- en sakebedrijf. Het werd beroemd om zijn Shingiku-label, maar verloor zijn reputatie na de Tweede Wereldoorlog vanwege de afnemende kwaliteit. De eigenaar van de derde generatie probee
Vergelijk

€33,99

Details

Hakugyokuko Sake

Kidoizumi is gespecialiseerd in hun traditionele Hot Yamahai-fermentatiemethode. Het gebruik van deze methode geeft hun Sake meer body en diepte van smaak, samen met een complexe kruidigheid die het duidelijkst is in de Hakugyokuko. Hakugyokuko heeft een
Vergelijk

€33,99

Details

Ice Breaker

Gedurfde sake met een Engelse naam, van native speaker en hoofdbrouwer Philp Harper, die niet alleen belooft het ijs tussen mensen te breken, maar vooral gemaakt is om met ijs te drinken! De ijzige portie zorgt voor een extra zacht, glad en verfrissend re
Vergelijk

€23,99

Details

Ichigo Japanese Strawberry Sake

Ichigo is een volle en diepe aardbeiensake uit Wakayama, gemaakt volgens het principe van de brouwerij: langzaam brouwen met lokale aardbeien. Het is zoet en romig, maar verfrissend. Drink heel koud, puur of met ijs, of gebruik het als ingrediënt voor een
Vergelijk

€27,99

Details

Ichinoj? Asahi

Shōchū van bruine suiker uit Kikajima, het zuidelijke eiland dat het monopolie heeft gekregen om deze Japanse versie van rum te maken. Deze enkele distillatie honkaku shōchū valt op door zijn diepgaande maar verfrissende zoete aroma. Delicaat, harmonieus
Vergelijk

€31,95

Details

Ine Mankai

Een van de meest unieke sake die ooit is gemaakt. De Ine Mankai van Mukai Shuzo is gemaakt met een oude rode rijstsoort genaamd Murasaki, samen met de lokale Kyoto-rijst Iwai. In Japan wordt rode rijst al eeuwenlang verbouwd en gebruikt voor traditionele
Vergelijk

€16,99

Details

Issho Bronze

Issho Bronze
Vergelijk

€27,95

Details

Kame no O

Een nieuwe sake van Terada Honke, gemaakt van zelfgekweekte natuurlijke Kame no O-rijst, de herrezen legendarische sake-rijstsoort. Het is licht zoet, maar met een hoge zuurgraad, die na verloop van tijd expressiever zal worden. Uiteindelijk resulterend i
Vergelijk

€29,95

Details

Kido Ginjō

KID JUNMAI GINJO Handmatige pasteurisatie (Binkan hiire) waarbij de sake wordt gebotteld, maar de flessen niet worden gesloten tijdens het lage pasteurisatieproces. Ze worden alleen verwarmd tot + 65 ° C. om de verse smaken en aroma's te behouden.
Vergelijk

€29,99

Details

Kirei 80

Kirei 80
Vergelijk

€22,95

Details

Kirei 92

Minimale verspilling, maximale prestaties. Slechts 8% gepolijste rijstkorrel, maar zorgt toch voor een soepele en full-body sake, met een heerlijk diep aroma. Licht droog en zeer rijk, perfect uitgebalanceerde hoge niveaus van umami en zuurgraad.
Vergelijk

€29,95

Details
Incl. btw