Het Gouden Jubileum: Slijterij Vonk bestaat 50 jaar!

  • Geplaatst op

Op 6 december 1967 legde Hennie Vonk de grondvesten voor het bedrijf dat later uitgroeide tot de grootste slijterij in Zaandam en omgeving. Dat is op 6 december aanstaande precies 50 jaar geleden. Reden genoeg om dit gouden jubileum te vieren met een warm glas port uit de Douro vallei uit Portugal.
 
Eigenaar Simon Vonk is enthousiast over de Late Bottled Vintage Port: ‘Afgelopen oktober was ik in Porto waar ik kennis maakte met de eigenaar van Taylor’s. Dit bedrijf heeft een eeuwenoude traditie in het maken van port. Speciaal voor ons 50e jubileumjaar willen wij als slijterij Vonk deze port aanbieden. Op de fles zit een eigen gemaakt gouden label. In combinatie met een Zaanse chocoladebonbon gevuld met een vleugje port, brengen we dit gedenkwaardig moment onder de aandacht.’
 
De Late Bottled Vintage Port heeft een krachtige geur van pittig fruit met een verfijnde kruidigheid, gebrande tonen, vijgen, pruimen, zwarte bes en cacao. In de mond is deze port volumineus en zoet, maar met een strakke aanzet gevolgd door een goed concentraat. De afdronk is langdurig warm en vol, met prettig zoethout en roostertonen.
 
De Taylor’s  Late Bottled Vintage Port is nu verkrijgbaar voor slechts 13,99 euro.
Ook verkrijgbaar als relatiegeschenk verpakt met de chocoladebonbons en/of kaas.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »