Niepoort Secundum Vintage 2000: proef en ontdek de subtiele port smaken

Deze Niepoort Secundum Vintage 2000 is een klassieke Niepoort vintage. Mooi geconcentreerd, prachtig in balans en zeer delicaat van smaak. Dieprood van kleur met intense aroma’s van donker fruit en licht kruidige ondertonen. Deze vintage heeft een rustiek karakter met stevige tannines en lange aanhoudende afronk. Decanteer de port zodat hij optimaal tot zijn recht komt en drink hem met een stukje Stilton kaas uit Engeland, dat is fantastisch genieten!

 

Francisco van der Niepoort kwam in 1842 uit Holland naar Portugal om zich daar te vestigen en te verdiepen in de porthandel. In zijn stoutste dromen had hij niet durven hopen dat later zijn klein-klein- klein zoon Dirk een internationale reputatie zou genieten als groot en innovatief wijnmaker. Dirk Niepoort vertegenwoordigt de vijfde generatie in de familie en samen met zijn zuster Verena runnen zij de business. Dirk volgt niet alleen de klassieke weg om port te maken, maar experimenteert ook op zijn eigen gepassioneerde manier om droge wijnen te maken.

 

Sinds 2001 is de Douro regio een beschermd gebied doordat het is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. De rivier de Douro, dit betekent goud, stroomt vanuit Spanje in het noorden van Portugal door het onherbergzame gebied, dat kenmerkend is door de terrasvormige wijngaarden. De bodem bestaat uit graniet met een leistenen oppervlakte waar de druivenstokken goed op gedijen. In de Douro vallei is het heet. In de zomer kunnen de temperaturen oplopen tot zo’n 40 graden. Daarom worden na de vinificatie de portwijnen naar Vila Nova de Gaia gebracht waar ze verder in de koele kelders kunnen doorrijpen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »