Damrak Gin: gebrouwen in het hartje van Amsterdam

  • Geplaatst op

 

Al vanaf de 17e eeuw was het Damrak de route om in handelsschepen exotische producten zoals sinaasappelen en jeneverbessen naar het hartje van Amsterdam te vervoeren. Nu moeten we uitkijken voor fietsende locals en moderne globetrotters die het straatbeeld beheersen rondom het Damrak. De distilleerderij Lucas Bols die de Damrak Gin maakt, kijkt nog steeds uit op het Damrak. Deze friszoete zachte gin heeft een uitgesproken citrussmaak met subtiele toevoeging van jeneverbes.

De Damrak Gin behoort tot de categorie New Western Dry Gin: dit is een benaming van de nieuwe generatie ginmakers die experimenteren met botanicals. Botanicals zijn kruiden, bloemen, maar ook fruit waarmee de gin wordt afgewerkt. Damrak Gin heeft een combinatie van 17 verschillende soorten botanicals waaronder jeneverbes, koriander, citroenschil, sinaasappelschil, anijs, kaneel, kamperfoelie en een paar niet vrijgegeven botanische geheimen van de meester distillateur. De gin wordt vijf keer gedistilleerd voor een optimale puurheid en een exquise smaak.

 

Ginweetje

De Verenigde Staten en Nederland zijn de belangrijkste markten voor de Damrak Gin.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »