Een nieuwe innovatie: Gouden Carolus bier verrijkt met whisky

  • Geplaatst op
  • Door Maud Veldkamp

In de Mechelse brouwerij het Anker zijn twee topproducten samengevoegd om een nieuwe innovatieve drank te creëren. We praten hier over de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer Blauw, het oorspronkelijke bier, dat is verrijkt met Gouden Carolus Single Malt Whisky. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren. Het resultaat is een uniek bier, krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. 

De Abdij van Hemiksen dateert uit de 15e eeuw en is gevestigd aan het begijnhof in Mechelen. Het bier wordt vandaag gebrouwen door de vijfde generatie, Charles Leclef staat aan het hoofd. Hij had de ambitie om niet alleen bier te stoken, maar om ook whisky te distilleren in dezelfde brouwerij. Dit werd een perfect huwelijk wat tot uitdrukking kwam in de Cuvee van de Keizer whisky infused. De whisky rijpt in klassieke Bourbonvaten voor een volle evenwichtige smaak. De Cuvee van de Keizer is een bier dat gemakkelijk 10 jaar kan doorrijpen waarbij het zich ontwikkeld tot een ongekende smaaksensatie.

 

Bierweetje

Dit bier is tijdens het Zythos Beer Festival 2017 in Leuven door 10.000 bezoekers als het beste bier verkozen en won daarmee de consumentenprijs.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »