Springbank 10 years old: whisky met karakter

  • Geplaatst op
  • Door Maud Veldkamp

Tijdens onze jaarlijkse whiskyproeverij heb je de kans om kennis te maken met deze karaktervolle whisky. Sprinkbank is in 1828 opgericht door Archibald Mitchell en is een unieke distilleerderij in Campeltown, Schotland.

 

Springbank 10 years old is mooi in balans, gerijpt op bourbon of sherry vaten en dat proef je terug in de smaak. In de neus ervaren we boomfruit zoals peer met een rokerige hint en een aangename zweem vanille. In de mond proef je hout, specerijen, nootmuskaat en een vleugje kaneel. De afdronk is vol, rijk met een kleine zouttoets.

 

Campeltown is ooit uitgeroepen tot ‘ whisky capital of the world.’ Springbank wordt nu gerund door Hedley G. Wright, inmiddels de vijfde generatie. In de distilleerderij hanteert de familie traditionele productiemethoden, wat resulteert in constante kwaliteit want het totale proces is in eigen beheer. Met passie en vaardigheid is deze whisky gemaakt zonder toevoeging van kunstmatige kleurstoffen en is niet gefilterd.  

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »