Bello Limoncello: de gele Ferrari met 10 versnellingen, compleet biologisch

Bello Limoncello, een likeurtje voor macho’s! Twee stoere kerels, Frank en Lard, uit Amsterdam vertrokken in een citroengele auto naar Italië. Zij zochten op de rotshellingen aan de kust van Amalfi naar de beste biologische citroenen. Hun doel was om limoncello een sterker mannelijke uitstraling te geven onder het credo: meer alcohol, minder suiker.


De citroenen hangen weelderig aan de bomen en alleen de rijpste worden handmatig geplukt. Frank en Lard schillen de citroenen zelf voordat de lange gele slierten onderdompelen in de pure alcohol. Hierbij is het belangrijk dat alleen het geel van de citroenen eraf komt, want het wit van de vruchten geeft een bittere smaak. In Nederland maken ze het proces af en bepalen ze de verhouding alcohol, water en suiker. Het resultaat: een krachtige pure limoncello van 32% alcohol.


Limoncelloweetje Leg de limoncello in de vriezer. De drank wordt hierdoor dikker en de smaken komen beter tot hun recht. Met andere woorden: drink ‘m koud, dan is ie goud!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »