Onze vinologe Maud Veldkamp over roséwijn

De zomer is in volle gang, altijd een goed moment voor een lekker glas rosé! Zoals je van ons gewend bent, heb je een grote keuze uit rosé van de Provence, Languedoc, Rioja, Dâo, maar ook van een bijzonder klein domein uit Duitsland, Frank Brohl. Deze rosé is gemaakt van de druif spätburgunder alias pinot noir, zo heet de druif in Frankrijk. Het is een frisse rosé met aroma’s van frambozen en rode bessen in de smaak. Heerlijk gekoeld in de tuin als aperitief of drink een glas bij een salade met gerookte kip en avocado.

 

Frank Brohl heeft een familiebedrijf gelegen in de Moezel, het noordelijkste wijnbouwgebied in Duitsland. De wijnranken staan hoog opgebouwd aan de steile oevers van de rivier. Juist daardoor vangen de druiven veel zon en rijpen goed door. Frank Brohl werkt biologisch in de wijngaarden, dat wil zeggen dat hij zo min mogelijk met pesticiden werkt en de druiven een natuurlijk proces ondergaan. De wijnen zijn gecertificeerd met het ‘bio’ label. Brohl maakt niet alleen rosé, prachtige rieslingwijnen komen van zijn hand. Ook bij ons verkrijgbaar.

 

Ben je fan van een Provence rosé? Probeer dan onze MIP, AIX, domaine Ott of een speciale Miraval rosé.

 

We zien je graag terug in de winkel of in onze webshop!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »