8.2 Port Charlotte 2011 1e vulling Bourbon Barrel, 12 jaar oud, 60,9%
Deze whisky, gedistilleerd op 5 juni 2011, heeft zijn hele leven van 12 jaar gerijpt in vat nr. 2124, waarbij de rijping plaatsvond in een Bourbonvat met eerste vulling van een onbeken
Deze gelimiteerde release van 209 flessen is afkomstig uit vat nummer 667, een first-fill ex-sherry butt van Europees eikenhout. Het is een van de laatste batches van de Port Ellen-productie geproduceerd slechts enkele weken voordat de distilleerderij in
Een diepe, glanzende conker-tint met een gouden halo. De heerlijke geur slingert uit het glas, verstrikking van het einde, met keelachtige zwarte kardemomkruiden, kalmerende gedroogde honing en opgeheven, nootachtige amaretto. Noten die doorgaan in de mon
De smaak van Monin Praline doet denken aan een Frans gebakje met amandelen. Van origine werden pralines gemaakt van amandelen die bedekt werden met een laagje gekarameliseerde suiker, maar hedendaags ziet men ook veel pralines met de toevoeging van chocol
Mackmyra Preludium:01 is een jonge, fruitige en friszure Zweedse malt whisky met tonen van appel, kokos, anijs en toffee. Het wordt gebotteld op vatsterkte en niet koud gefilterd
Wijnen van pinot grigio maakt dit wijnhuis Wilhelm Walch al sinds zijn oprichting in 1869. Een verstandige keuze want deze druif levert in Italië de mooiste resultaten op in Alto Adige. De rijpe oogst wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergron
De rijpe pinot nero wordt direct na de pluk overgebracht naar de ondergrondse wijnkelder van Wilhelm Walch. Daar zorgt het wijnmakersteam dat een hypermoderne ontsteelmachine en kneuzer de voorbereidingen treft voor vergisting.
Een klassieke Bordeaux met aroma’s van donkerrood fruit en cederhout. In de smaak komt dat kersenfruitig in al zijn frisheid terug naast een veelheid aan kruidige aroma’s, chocolade en een stevig tannineuze structuur.
De Saomì van La Tordera is fris en floraal, maar ook zacht en romig met een elegante mousse, rijp wit fruit en een mooie mineraliteit. Serveer deze Prosecco als aperitief, daarnaast zeer verrassend bij visgerechtjes, pastasalades en gegrilde groentes.
Geproduceerd van voorouderlijke kristallijne suikerrietsiroop. Gedistilleerd op 29/09/19 in een ambachtelijke Muller's Bain-Marie still. Gerijpt in originele ex-caroni vaten.